La Luna Rodars Ede

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu

Aanschaf rolschaatsen

Informatie

Eigen rolschaatsen aanschaffen doe je niet elke dag. Laat je van te voren goed informeren, zo ben je er zeker van dat je de juiste rolschaatsen aanschaft.
Wij gebruiken binnen de vereniging alleen professionele kunstrolschaatsen. Dat houdt in dat er niet gereden wordt op de, voor de meeste mensen bekende, zwarte buiten rolschaatsen met buitenwielen.
Voor het aanschaffen van tweedehands rolschaatsen kan je op sites als Marktplaats kijken en op de websites van andere rolschaatsverenigingen. Zie onder het kopje links de websites van verschillende verenigingen.

Merken die wij veelal gebruiken zijn, voor de schoenen; Risport en Edea en voor het onderstel gebruiken wij Roll-line. Atlas en Star komt ook voor. Dit zijn echter merken waar moeilijk onderdelen voor te krijgen zijn
.

Ga je voor nieuw dan kan je terecht bij Joanna voor leveranciers.

Wil je je eigen rolschaatsen verkopen? Zet dan een advertentie op ons prikbord in de zaal. Ook kun je je rolschaatsen te koop aanbieden op marktplaats en sites van andere rolschaatsverenigingen.

Als je buiten wilt rolschaatsen dan kun je buitenwielen onder je kunstrolschaatsen zetten. Je kunt kiezen voor het merk Roll-line wieltype Helium Yellow of het merk RSI.
Je zou er ook voor kunnen kiezen om buitenrolschaatsen aan te schaffen. Merken als Rio Roller, Playlife, Roces, Rookie en Rsi hebben rolschaatsen voor buiten met een schoen die het dichtst bij onze binnenrolschaats staat. Het blijft altijd een eigen keuze en risico waar je voor kiest. Vind je de pasvorm belangrijk of wil je een leuke kleur. Er is genoeg keuze.

Voor meer informatie over buitenrolschaatsen kan je kijken op de volgende sites:


www.skatepro.nl
www.onlineskateshop.nl
www.rsi.nl

Materiaalmeester:

Joanna van Harselaar
lalunarodarsede@gmail.com


Onderhoud rolschaatsen

Tijdig en regelmatig onderhoud aan je rolschaatsen is belangrijk voor de levensduur van het materiaal en de veiligheid tijdens de training. Het advies is om je rolschaatsen elk half jaar na te laten kijken. De kosten hiervoor zijn € 5,- inc. reinigen en invetten van de lagers. Wanneer er onderdelen vervangen moeten worden wordt dit in overleg gedaan. Hiervoor kun je terecht bij de materiaalmeester Joanna van Harselaar.


Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu