La Luna Rodars EDE

Wil je meer weten over onze rolschaatsvereninging? Op deze pagina vind je alle informatie die je moet weten.

Onze vereniging

De vereniging is opgericht in 1953 onder de naam Magnolia. Destijds heette de sport rolschaatsballet. In 1981 zijn we verder gegaan onder de naam La Luna Rodars.

Voor onze vereniging telt als belangrijkste doel het beoefenen van de rolschaatssport (kunstrijden in het bijzonder) op een recreatieve basis.

Het plezier wat de leden hebben in de sport staat voorop. Zonder harde competitie wordt er binnen onze verenging getraind voor:
- Diploma rijden
- Solo- / duowedstrijden
- Shows en Demonstraties
Ook organiseren we Rollerdisco's en rollende uitstapjes!

Op regelmatige basis wordt gezorgd dat de leden hun kunsten aan het publiek kunnen tonen. Het belangrijkste moment hiervoor is de show die (in de regel) elke twee jaar wordt gehouden. Dit is voor velen een steeds terugkerend hoogtepunt. De vereniging wordt gesteund door de medewerking van vele vrijwilligers.

Lid worden

Lijkt rolschaatsen je leuk, mail dan voor een proefles. Je mag 4 lessen gratis uitproberen voordat je beslist of je lid wilt worden.

De trainingen zijn op zaterdag in de gymzaal aan de Ceelman van Ommerenweg 9. Zie de website voor trainingstijden

De contributie bedraagt €11,- per maand en er is geen inschrijfgeld. Verzuimde lessen dienen normaal te worden doorbetaald.

Clubkleding en zorg dragen voor showkleding is verplicht.

De vakanties lopen zoveel mogelijk gelijk met de basisschoolvakanties. Zie agenda voor eventuele lessen die uitvallen.

Rolschaatsen huren kan binnen de vereniging het eerste half jaar voor €2,- per keer.

We gebruiken binnen de vereniging alleen professionele kunstrolschaatsen. Dat houdt in dat er niet gereden wordt op de, voor de meeste mensen bekende, zwarte buiten rolschaatsen met buitenwielen. Wanneer je dus eigen rolschaatsen wilt aanschaffen is het verstandig om eerst de info verder op deze site te bekijken.

Trainingstijden

Wij trainen op zaterdag op de volgende tijden:
09.30 - 11.00 uur
Groep 1
Trainster: Yvonne Stilma
Hulptrainster: Viola Koudijs

11.00 - 12.30 uur
Groep 2
Trainsters: Joyce van Noord, Deborah Gelink en Dana Pieterse

Wij trainen op woesndag op de volgende tijden:
14.30 - 16.00 uur (Na half februari worden de tijden 15.00 - 16.30 uur)
Groep 3
Trainster: Yvonne Stilma
Hulptrainster: Yasmine Mouhrara

Clubkleding

Om de trainingen te kunnen volgen is de volgende kleding verplicht:

Dames

  • Zwarte dikke panty of lange legging (enkelmodel). Glans of mat.
  • Zwart pakje. Dit mag met lange / korte mouwen. Glans of mat. Géén hemd.
  • Vestje / trui en evt. rokje mag je zelf kiezen. Zolang het geen belemmering is voor de sport.

Heren

  • Zwarte broek (jazz pants)
  • Zwart hemd / longsleeve

Tweedehands clubkleding (ver)-kopen? Kijk op het prikbord in de hal van de gymzaal.

Aanschaf rolschaatsen

Eigen rolschaatsen aanschaffen doe je niet elke dag. Laat je van te voren goed informeren, zo ben je er zeker van dat je de juiste rolschaatsen aanschaft.

Wij gebruiken binnen de vereniging alleen professionele kunstrolschaatsen. Dat houdt in dat er niet gereden wordt op de, voor de meeste mensen bekende, zwarte buiten rolschaatsen met buitenwielen. Voor het aanschaffen van tweedehands rolschaatsen kan je op sites als Marktplaats kijken en op de websites van andere rolschaatsverenigingen. Zie onder het kopje links de websites van verschillende verenigingen.

Merken die wij veelal gebruiken zijn, voor de schoenen; Risport en Edea en voor het onderstel gebruiken wij Roll-line. Atlas en Star komt ook voor. Dit zijn echter merken waar moeilijk onderdelen voor te krijgen zijn.

Ga je voor nieuw dan kan je terecht bij Yvonne voor leveranciers.

Wil je je eigen rolschaatsen verkopen? Zet dan een advertentie op ons prikbord in de zaal. Ook kun je je rolschaatsen te koop aanbieden op marktplaats en sites van andere rolschaatsverenigingen.

Als je buiten wilt rolschaatsen dan kun je buitenwielen onder je kunstrolschaatsen zetten. Je kunt kiezen voor het merk Roll-line wieltype Helium Yellow of het merk RSI. Je zou er ook voor kunnen kiezen om buitenrolschaatsen aan te schaffen. Merken als Rio Roller, Playlife, Roces, Rookie en Rsi hebben rolschaatsen voor buiten met een schoen die het dichtst bij onze binnenrolschaats staat. Het blijft altijd een eigen keuze en risico waar je voor kiest. Vind je de pasvorm belangrijk of wil je een leuke kleur. Er is genoeg keuze.

Voor meer informatie over buitenrolschaatsen kan je kijken op de volgende sites:

www.skatepro.nl
www.onlineskateshop.nl
www.rsi.nl

Materiaalmeester:
Leon de Roos
lroos@upcmail.nl

Onderhoud rolschaatsen
Tijdig en regelmatig onderhoud aan je rolschaatsen is belangrijk voor de levensduur van het materiaal en de veiligheid tijdens de training. Het advies is om je rolschaatsen elk half jaar na te laten kijken. De kosten hiervoor zijn €5,- inc. reinigen en invetten van de lagers. Wanneer er onderdelen vervangen moeten worden wordt dit in overleg gedaan. Hiervoor kun je terecht bij de materiaalmeester.